Microsoft Open License

Principe
Instap in het licentieprogramma is mogelijk vanaf minimaal 5 licenties (uitgezonderd Visual Studio met MSDN) waarbij de licenties voor verschillende producten bij elkaar opgeteld mogen worden. De licenties zijn eeuwigdurend. U kunt de licenties aanschaffen met of zonder Software Assurance. Re-orders zijn mogelijk vanaf 1 licentie wanneer zij binnen de looptijd van de Open License-overeenkomst (2 jaar) worden besteld en tegen een overeenkomstig prijsniveau. Media en documentatie moeten apart worden besteld.
Het Open License-programma is bedoeld voor organisaties die bestaan uit één juridische entiteit, bijv. één BV.
Voordelen van Open License:

 • geen productactivatie, wat re-imaging en softwaredistributie mogelijk maakt
 • één licentie-overeenkomst voor de hele organisatie
 • eenvoudig nabestellen
 • volumekorting

Producten
Vrijwel alle zakelijke producten zijn te verkrijgen in het Open License-programma.

Prijsniveau
In totaal kent dit programma 2 prijsniveaus:

 • Open Business
  Instap vanaf 5 licenties, alle verkrijgbare producten mogen worden besteld.
 • Open Volume
  Op dit niveau zijn productgroepen gedefinieerd:
  – Applicatie Pool: Office, Word, Excel enz.
  – System Pool: Windows XP
  – Server Pool: SQL Server, Windows Server
  Alle Microsoftproducten hebben op dit niveau een puntenaantal gekregen. Wanneer binnen een productgroep 500 punten zijn behaald, mag worden overgestapt naar Open Volume.

Onderhoud
Indien u Software Assurance koopt heeft u gedurende de looptijd van het contract (2 jaar) het recht om nieuwe versies van het product te installeren. Software Assurance kost minder dan 60% van de prijs van een volledige licentie, voor bedrijven die regelmatig upgraden is SA daarom een aantrekkelijke optie.
De mediakit voor de nieuwe versies moet u zelf aanschaffen. Indien u geen SA aanschaft en u wilt na verloop van tijd uw software upgraden naar een nieuwe versie, dan moet u volledige licenties aanschaffen.